Motivet.

Når man tar bilder kan man bruke lang tid på og komponere, stille inn kameraet, finne rett posisjon osv. Mye «dilldall». For meg har fotografi handlet mye om å være tilstede, uavhengig av hvilket kamerautstyr du skulle ha med. Mange av mine beste motiver har jeg faktisk tatt med mobiltelefonen, fordi jeg alltid har den med meg!!!! Dette er ett av mine favoritt motiver der jeg klarte å fange lyset, skyene og stemningen utover Lofothavet en dag i mai 2019.

Småfugler

Hos oss er småfugler hjertelig velkomne. De skaper liv,røre og vakker fuglekvitter. Hva hadde vel naturen vært uten småfuglene og de andre dyrene i skogen? Kjedelig.

Vi er så heldige å ha en naturtomt som er godt tilrettelagt for både småfugler, bier og andre som tar seg tid til et besøk. I vintermånedene lever mange av småfuglene på sultegrensen. Derfor er det viktig at vi hjelper til og gir dem mat.

Jeg har laget et eget designet fuglebrett der jeg mater våre fugler. Vi har besøke av de mest vanlige som blåmeis, kjøttmeis, spettmeis, gråspurv, gulspurv, pilfink og av og til flaggspetten. Fuglebrettet er plassert slik at vi fint kan sitte i stuen og følge med på hva som skjer på fuglebrettet. I tillegg har jeg montert opp et kamra på slik at vi kan følge med på tett opp til det som skjer der. Det har jeg også lyst til å dele med deg.

Jeg har opprettet en egen YouTube kanal som heter FugleBlikk der jeg legger ut korte blikk fra fuglebrettet. Du er hjertelig velkommen til å ta en titt. Du finner kanalen HER.

ISO, lukkeråpning og blenderåpning.

Noe av det mest vanskelig å skjønne for noen, (inkludert meg) er lukkertid, blenderåpning og ISO. Det har tatt lang tid før jeg har forstått og kunne på en måte bruke dette på en «riktig» måte. MEN så kom jeg over et bilde som forklarer dette på en veldig enkel måte. Værsegod. les og lær.